about imageW

Biografie

Gaite Jansen (1991) wordt gezien als een van de meest veelbelovende acteertalenten van haar generatie. Ze is te zien in de films en tv-series Hoe Duur was de Suiker, Schemer, Lover of Loser, Sonny Boy en In Therapie. Voor haar rol in 170Hz, het speelfilmdebuut van Joost van Ginkel over twee dove tieners die samen voor het eerst de liefde ervaren wordt ze genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste actrice.

In 2014 ging de film Supernova, waarin Gaite opnieuw een hoofdrol vertolkt, in première op het Berlin International Film Festival. Gaite studeert in 2014 af aan de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht en heeft haar afstudeerstage gelopen, als Ophelia in Hamlet vs Hamlet. Daarna maakte ze twee jaar deel uit van het vaste ensemble van Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam), waar ze o.a. te zien was in de voorstellingen Medea, Na de repetitie/Personaen De Stille Kracht. 

In Nederland is ze recent te zien in de televisieseries De 12 van Oldenheim, het tweede seizoen van Hollands Hoop en Ik Weet Wie Je Bent. Internationaal is ze te zien in BBC's Peaky Blinders in de rol van Princess Tatiana Petrovna en de televisieserie Line of Duty. Gaite is momenteel te zien in de Cinemax-serie JETT.